söndag 27 februari 2011

Söndagsbilden


En sån här snygg lampa har jag hittat i mina föräldrars källre, FYND! Den är så jäkla snygg med en kopparfärgad skärm istället, den här bilden har jag snott från blocket eftersom lampan ligger hemma hos mamma. Av någon konstig anledning tycker mina föräldrar att allt "skit" dem har hemma som är gammalt och som dem aldrig använder blir fina så fort JAG tycker det. Så jag tror att mamma nu försöker sno tillbaka lampan... Frågan är var den ska sitta? Funderar på att skapa en läshörna där den kan hänga?

onsdag 23 februari 2011

Tisdagsbilderna, DAW armchair en favorit.

DAW Armchair (Formgivare: Charles and Ray Eames 1948, tillverkare: Fritz Hansen) finns att köpa hos Designbutiken för 4 900 kronor.



En superläckerstol, skulle vara så fin i min vita lägenhet, sjukt tuff tycker jag!
Dollarstol: 1999 kr på trendia.se




Dem här stolarna kommer från designern Jamie Hayon, supersnygga. Ni borde kolla in HONOM, HAN är just i min smak!


Varför det bara blev stolar vet jag inte?! Kanske för att jag är ute efte några till mitt matbord, som inte finns ännu för den delen heller. Men även till mitt skrivbord som är i valnöt..

söndag 20 februari 2011

Söndagsbilden

Ett personligt snyggt sovrum. Jag har kört fast i mitt sovrum, jag vet inte hur jag vill ha det; vitt och fräscht eller mörkt och mysigt?! 
Den här bilden inspirerar mycket eftersom det är en personlig prägel på det, lantligt och rikt.

Kontrasternas skönhet


Jag undrar om han som bor brevid är avundsjuk...?!

tisdag 15 februari 2011

Inga bestick eller porslin, men en gudomlig kökskniv





Istället för bestick eller porslin så lägger jag upp en japansk damascus kökskniv som är otroligt vacker, tydligen är den även superbra att använda som de flesta japanska knivar är! Jag fick upp ögonen för dessa sköningar då min pojkvän visade upp en väns senaste inköp från ebay. Dem är mer som konstverk... Mina favoriter är dem turkosa, de är klassiska och ser nästan ut som ett smycke. Dessvärre är de dyra(för mig, ligger på ca 2500 kr) och slutsålda på många sidor...
















söndag 13 februari 2011

Söndagsbilden





Mitt bidrag till fabrikens söndagsbild. Dessa bord från mio är snygga men har blivit så himla vanliga, det känns som om alla har dem...? Det som är läckert med bordet tycker jag är benen. Exakt dem här benen fast i svart hittade jag idag på bauhaus. Min grymma idé som flög till mig är ju då att bygga ett eget liknande soffbord!!? Jag har ett gammalt lackbord från ikea som jag lätt kan piffa upp med dessa ben och lite färg?! Det blir unikt och billigt. Jag blir stolt över mig själv;) Man kan kanske måla skivan i någon sjuk färg... hmm.. Detta får bli mitt handmade by me bidrag med, även fast det är i idéstadiet än så länge.

Sov gott!

fredag 11 februari 2011

Kökskakel

Så har andra gjort






































Jag har inte bestämt kakel till mitt nya kök ännu...!? Jag skulle vilja ha något i denna stilen, jag tycker att det är skit snyggt till mitt vita enkla kök. Det här kaklet kommer från marrakechdesign.se. Bild på köket kommer:) Eller tröttnar man på mönstret och färgerna fort? Ett annat spår är jätte stora(30x30) ljusgråa naturliga plattor som ser ut som sten.

tisdag 8 februari 2011

Stol för en stekare





Jag behöver minst 2 stolar till mitt framtida matbord. Jag behöver även ett matbord! Tips?! Något i samma stil men det ska vara litet med klaffar eller iläggsskivor som man kan göra större vid fest! Dessa stolar är SÅ snygga men liiite dyra. Från room21. Ni ska få se min mathörna med tillfälliga utemöbler:)

söndag 6 februari 2011

Medicinlåda


Någon som vet var denna(eller liknande) går att köpa till ett najsprajs?

Söndagsbilden


Jag tänkte försöka hänga med i fabrikens påhitt, älskar deras blogg med all inspiration! Detta är min söndagsbild. Det är mitt älskade fönster, där soffan står. Jag experimenterar med ljus och blommor för att få till mysfaktorn till max. Bilden nedan visar samma fönster precis när jag hade flyttat in. Jag älskar svart och vitt, klassiskt med modernt.

Trevlig fortsatt söndagskväll.. Blir det superbowl ikväll, orkar man det? Nej.

fredag 4 februari 2011

Ett kalt rum


Jag har precis köpt min egna lägenhet, pärlan. Den är på nästan 40 kvadrat. Den är ljus och fin med sovrum och en liten söt walk in closet som även kommer att användas som plugghörna. Smart. Dem mest anmärkningsvärda detaljerna nu när jag bott in mig typ en månad. ISKALLT i basrummet, man drar sig alltså för att sätta sig på toasitsen. Inte kul. Vad gör man om man är luspank?? Jag har en gigantisk orange Badrumsmatta som hjälper liite. Not. Jag måste lugna mig med det orangea!! När man ska sova så hör man tydligt när någon spolar i lägenheten ovanför, det låter som om ett vattenfall ljust släppts löst och ska falla ner över hela mig. Lite obehagligt...

Ni ska få se en efterbild på hur det ser ut nu! Detta är nämligen egentligen soffhörnan, soffan frn Bolia kom i förra veckan.

onsdag 2 februari 2011

Impulsmathandling...

NY BLOGG NY LAMPA.


Min nya fina lampa från By Rydéns med orange innanhölje. Den är skitsnygg. Första inlägget, jäy!